tisdag 12 april 2011

Maria 24 år i bild&ord

 
Maria tar nu ett nytt kliv in i livet och 25 årsdagen kommer oroväckande fort!!
Men inte minst så väntar någon högskola i Sverige på DIN ansökan till förskolelärarutbildningen för
 typ 6:e gången. Sparkar inte din chef ut dej så lär någon annan göra det snart annars blir dina ansökningar portade från ansökningscentralen.
 Dömd till 3½ års studier!

Ja Maria blev visst också 24 år även om hon nu själv får välja så är hon väl fortfarande 20år och lever livet som att imorgon väntar varken, skola, jobb eller ansvar. Men för att inse att det kanske är dit livet tar henne så måste ju bilder bevisa att hon har faktiskt levt mer än en gång och kärleken till mej är större än hon själv vill erkänna. Som sagt den "töntiga" gotlänningen som gjorde läxor i tid och avslutade gymnasiet med toppbetyg valde den av och påhoppande gymnasieLisa till sin vapendragare för åren efter gymnasiet.

Det var den söta lilla oskuldsfulla 18åringen som tog studenten 2005. Men en sak dagens Maria har gemensamt med denna lilla tjej det är att hon ALLTID siktar på TOPPEN oavsätt tillstånd och hinder.
Målinriktad med ett fast fokus har hon tagit sej fram genom livets hårda väg. Även om många naglar har rykt påvägen så har alltid målet varit det viktiga. Vi som levt med Maria vet också att målen ibland inte alltid är realistiska och då har de fint målande ½mm långa naglarna hon så stolt innan visat upp rykt all världens väg.
Livet har inte alltid varit lätt för vår kära lilla Maria men hon har alltid löst problemen på något sätt med varierande framgång. Alla sätt är bra utom dom dåliga och inget dåligt är än så länge funnet i hennes väld.
Fester och vänner har gått igenom och för att inte tala om alla pojkvänsvändor som har gjort oss både irriterade, gråhåriga men jävligt självständiga. Allt för många historier har skapats på vägen och det är mer än en natt och söndag som vi har funderat över våra inteligenta val. Men sen när måndagen är där så har vi haft ett underbart liv och vardagen har varit dom dagar som gjort oss till ett vinnande team i sorg och glädje även om åsikter och känslor gått åt olika håll mellan oss.
Maria har en hel del olater också som vi vänner få stå ut med. Inte nog med att hon är i behov av shoppingvagn för att passera Vero Moda på Storgatan utan hon STÄDAR för att bli av med ilska. Mat är ju ett annat ständigt återkommande tema i Marias liv som jag och hennes mamma lägger oss i allt för ofta. Inte bara när allt för många mackor trycktes under Norge vistelsen utan även chilinötter med gaffel som förrätt har varit en sak vi beskymrat oss för. Ett annat beskymmer som oftast fångas på bild är Marias dryckes vanor ;)
Tur att hon har trogna vänner som följer henne.....
Maria bär på den gåvan att alltid göra allt med sin egna stil så ingen glömmer det.



Visst har hon ibland hamnat på lite för djupt vatten när hon tagit sej fram men även det har hon löst med stil och elegans som gör att vi minns vart Maria Olsson gått fram.

Under alla år med mej har Maria varit min drogna valpvän som hängt med på valp/kennelträffar, ut i skogen för att rasta mina fyrfotade och även hundvakt har hon ställt upp som med både bra och mindre bra resultat. Joker och Maria kanske inte var kombinationen som alltid gick stadigast fram och frågan där är mest vem var vakt åt vem och vem gick ut med vem?
När min och även Marias älskade Lykka somande in så var jag ju tvungen att på nått sätt sätta griller i huvudet på min vän och då genom att komma på,
"Maria ville inte du ha en Nemo hund?"
Japp och så blev det. En Nemohund köptes lördagnatten samma vecka som Lykkas bortgång och Pärlas födsel. Så 14dar efter kom det en liten Majken hem till familjen Olsson. Detta kom att bli en exakt kopia av Maria, liten, ettrig, rörig, tuff och otroligt söt.

Det jag egentligen ville säga med detta inlägg var Grattis på födelsedagen och att även om jag flyttat så har vi alltid varandra. Mexico, Norge, Sälen, Lysekil har vi besökt på var sitt håll men ändå har ingen av oss gått. Pojkvänner har kommit och gått också men telefonen har hållt oss kvar vid varandra. Så kom ihåg att RING jag är inte längre bort än ett telefonsamtal.

Sälen 2010
Puss på da och grattis på 24 årsdagen!!!