måndag 13 juni 2011

Rallyhelg & vänner..

Ja nu är det sådär länge sen jag skrev igen men det händer så mycket i veckorna nu så jag orkar inte sätta mej vid datorn. Förra veckan krånglade gamla jobbet IGEN och sen har det varit en jobbig fredag med begravning och hämtning av min Pärli. Hela helgen har bestått av kurshelg hemma i Västervik där det blev ett kärt återseende av "gamla" deltagare som hade utvecklats med jättekliv och glänste som aldrig förr.

Som sagt efter en väldigt tung fredag kändes det skönt att komma hem till mamma och pappa och få umgås lite med dom. Pluset var ju verkligen också helgens väder och att hundarna verkligen orkade hela helgen trots värmen och träning med bara en grupp hanhundar och Tikka och Engla som ensamma tikar som trivdes bättre än någonsin.
I lördags var det Tikkas tur att få följa med på kursen och det var så himlans lugnt och harmoniskt i gruppen så man märkte inte ens av någon av hundarna. Som sagt 4 hanar och sen en Tikka som borde vara på väg in i löp vid det här laget, men inte ett ljud från någon. Alla bara var och vi hade det så himlans underbar och dagen bara flöt på med stora och små framsteg. Kom oxå till instikt med att det kanske är rallylydnad jag ska köra med Tikka istället för den vanliga lydnaden det gick SÅ mycket bättre och vi hade det skitkul. Kanske skulle ta mej en funderare på det men henne, det är kanske det jag ska mixa med apporteringen?!

Jaja söndagen kom och nu var det unghunden och vilden Englas tur att följa med och gårdagens lugn var nu som bortblåst. Dessa lite äldre hanar ansåg att det var deras uppgift att fostra denna lilla tjej som bara busade och sprang runt till en början. Hon drog verkligen hela sitt register första timmen och gjorde allt för att reta sina herrar i sällskapet, dock undvek hon en hund som hon inte ens gav ett enda ögonkast. Den äldsta och den hårigaste valde Engla bort och när han senare under dagen fick hälsa på henne la hon sej ner innan han ens kommit i närheten av henne. Så himlans roligt att se Engla och Tikkas olika inverkan på en stabil hanhundsgrupp. Men under dagens gång så ordnade Engla till sej och kom igång riktigt bra med träningen också och gjorde framsteg på rallyplanen utan någon som helst tidiagre träning. Dock hade hon väldigt svårt för momentet sitt framför för det är hon så van vid att det INTE lönar sej under några omständigheter utan det är vänster sida som gäller. Men när det väl var tävlingsdags och deltgarna tyckte att vi också skulle ställa upp så gick det ändå rätt bra. Det är det jag säger allround hundar är vad jag har =)

Även söndagen bjöd på sol och vämre dock lite mer behagligare efter nattens åsk och regnskur vilket var tur för kursdeltagarnas hundar. Men eftersom vi höll till på en plats nära vattnet så fanns det alla möjligheter i världen att gå ner och ta ett svalkande dopp under lunchen. Engla som har dragit på sej vattensvans fick tyvärr stå över detta privilegium med helgen.

Trots en hel helg med kurs har det hunnits med andra roligheter. Lördagskvällen tillbringades hos Maria med Annika, Veronica och Sandra och vi hade det så himlans roligt. Är verkligen guld värt när man kommer hem på snabbvisiter och man kan bunta ihop alla sina underbara vänner och få en dos av dom allihop. Det är inte alla som har så fina vänner som man kan få så mycket energi av på så kort tid <3
Även på söndagen hanns det med besök hos vänner där det åts pizza med KEBABSÅS, jippi, och en massa annat skoj. Roligast hade vi nog dock åt sonen i huset på 1½ år som charmade mej och Maria mer än vad någon annan kille gjort på länge. Detta gjorde han dock genom att ha mat i öronen, håret och ja överallt, helt underbart med dom små trollen som växer alldeles för fort. Men man får passa på att njuta så länge de är små och det är andra som får städa upp efter målen där maten ligger mer eller mindre överallt =)
Två kanoneftermiddagar/kvällar blev det i Västervik. Har också hunnit med mamma/pappatid även viktig mormor och pluset morbror tid <3
Vad är det man säger: "Home sweet home".....

Men idag bär det av tillbaka HEM till MITT hem där det imorgon väntar nya spännande äventyr som jag för allt i världen hoppas på leder till ännu mer JOBB!!
Det är ju så va att det är inte bara hundar som lever i beteende kedjor utan även vi, jobb leder till vänner, till ökad inkomst vilket leder till ökad frihet och glädjen att kunna handla och göra massa roligt och det leder ju till en ökad självkänsla och en ökad glädje som leder till att humöret trots massa motgångar håller sej uppe! Alltså är inte jobb som så många gnäller över allt för fel ;)

Bilduppdatering kommer under morgondagen senast från helgen!

Ta vara på stunden när den väl erbjuds...